Ukraynalıların döviz alım ve satımları en yüksek seviyeye ulaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez bankası tarafından yayınlanan verilere göre, Eylül 2020’de Ukraynalılar 1.347 milyar dolar döviz satın aldı ve 1.483 milyar dolar sattı. Böylece vatandaşlar, satın aldıklarından 136 milyon dolar daha fazla döviz sattılar.

Dolar elde

Geçen ay dolar alımları yılın başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Temmuz’da vatandaşlar 1.321 milyar dolar ve Ağustos’ta 1.297 milyar dolar satın aldı.

Temmuz ayında 1.543 milyar dolar ile en yüksek seviyede satış gerçekleşirken, Ukraynalılar en az Nisan ayında döviz işlemi gerçekleştirmiş; 787 milyon dolar döviz satarken, 736 milyon dolar döviz satın almıştı. Nisan ayı sonrasında her iki gösterge de hızla artmaya başladı.

Bu yılın Eylül ayında, bankalararası döviz piyasasındaki NBU toplam 34 milyon dolar satın alımı yaparken 232 milyon dolar sattı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com