Ukraynalıların devlet yetkililerine pozitif bakışları düşmeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü’nün (KIIS) yaptığı ankete göre, cumhurbaşkanı, başbakan ve Verkhovna Rada başkanına karşı olumlu tutum gösteren Ukraynalıların sayısı Ekim ayında azaldı.

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, “Ülkenin en tepedeki üç kişisi hakkında olumlu olanların sayısı Ekim ayında Eylül ayına göre azaldı: Araştırma sonucunda olumlu bakanların oranı Cumhurbaşkanı Zelenskiy’e % 73’ten, % 66’ya, Başbakan Gonçaruk’a % 17’den, % 10’a ve Parlamento Başkanı Razumkov’a % 33’den, % 27’ye düştü.

Rapora göre, Ekim ayında olumlu ve olumsuz tutum dengesi açısından Zelenskiy halen +% 57 ile ilk sırada; ardından Razumkov +% 19, Svyatoslav Vakarçuk -% 1, Gonçaruk -% 4, Yuriy Boyko -% 9, Yulia Timoşenko -% 13 ve Petro Poroşenko -% 54 gelmektedir.

Bakınız: Ukraynalıların güven endeksi. Zelenskiy % 79 ile ilk sırada

Ankete katılanların% 64’ü Zelenskiy’nin bu yılın Eylül ve Ekim aylarında yaptıkları eylem ve açıklamaları onaylarken, % 22’si onaylamıyor. Ankete katılanların % 51’i hükümetin Eylül ve Ekim aylarında yaptıklarını onaylıyor ancak % 27’si bunun tam tersi. Ankete katılanların% 53’ü Verkhovna Rada’nın Eylül ve Ekim aylarında yaptıklarını onaylarken, % 30’u onaylamadı.

Çalışma 9 Ekim – 11 Ekim tarihleri arasında bilgisayar destekli telefon görüşmesi ile gerçekleştirildi. Ankette yaklaşık 1.200 görüşme yapılmıştır. %95 olasılıkla hata payı % 3’ü geçmez.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com