Ukraynalıların Çoğu Esrarın Tıbbi Olarak Kullanımının Yasallaştırılmasını Destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Reyting Sosyolojik Araştırmalar Grubu’nun yaptığı ankete göre Ukraynalıların yarıdan fazlası tamamen veya bir dereceye kadar hasta hastalarda ağrıyı hafifletmek için tıbbi esrarın yasallaştırılmasını desteklemektedir.

Delo.ua‘nın haberinde,  Özellikle, ankete katılan Ukraynalıların % 30’u tam destek vermekte; % 28’i belli sağlık sorunlarını tespit eden hastalar için tıbbi esrarın yasal olarak kullanılmasını desteklemektedir. Hastanın yaşadığı ağrıyı hafifleteceğini düşünmektedirler.

Ankete katılan vatandaşların % 33’ü tam tersi bir görüşü benimsemektedir.

Belirtildiğine göre Ukrayna’da tıbbi esrarın yasallaştırılması için görece yüksek düzeyde mutlak destek daha çok Kiev sakinleri, erkekler, genç ve varlıklı kişilerden gelmiştir.

Araştırma 21-29 Mayıs 2019 tarihleri arasında y18 yaş ve üstü Ukrayna vatandaşlarının katılımıyla gerçekleşmiş olup örneklem sayısı 2200’dür. Çalışmanın ulusal örneklem için temsili olma hatası % 2.8’den fazla değildir.

6 Haziran’da, Ukrayna Meclisi’nde tıbbi esrarın yasallaştırılmasına ilişkin bir tasarının dikkate alınmasını isteyen bir grup miting düzenlemişti

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com