Ukraynalıların Avrupa Birliği ve NATO’ya Bakışı Nedir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rating Group tarafından yüzyüze ve 18 yaş üstü 2,000 denekle yapılan anket sonucuna göre Ukraynalıların % 62’si AB üyeliği için, % 53’ü ise NATO’ya katılım için yapılacak bir referandumda olumlu oy vermeye hazır olduğunu ortaya koydu.

Ukrinform ajansının haberinde,  Derecelendirme grubunun 29 Mayıs – 3 Haziran 2019 tarihleri arasında yaptığı bu ankete göre, bugün AB üyeliğine referandum yapılması halinde, yanıt verenlerin % 62’si Ukrayna’nın AB üyeliğine oy vereceğini,% 22’sinin aleyhte oy vereceğini, % 4’ünün hiç oy kullanmayacağını sonucu çıktı. Katılımcıların % 12’sinin cevap vermeyi reddetmiştir.

NATO’ya katılım referandumu bugün yapılsaydı, ankete katılanların % 53’ü Ukrayna’nın ittifağa katılması için oy olumlu oy kullanacakken, % 31’i olumsuz oy vereceğini belirtmiştir, % 14’ü ise hiç oy kullanmayacağını belirtti. % 2’si ise kararsız.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com