Ukraynalıların Abone Başı Aylık Internet Trafiği 180 GB Oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ülkenin en büyük sabit hat operatörü olan Ukrtelekom’un İnternet kullanıcıları trafik tüketimi geçen yıla göre % 5 arttı.

Ubr.ua’nın haberine göre, 2019 yılının Mart-Mayıs bahar döneminde şirketin her ADSL müşterisi ortalama 250 gigabayt (yaklaşık 83 GB / ay) trafik kullanırken optik kablo kullanıcıları aynı dönemde 540 GB (ortalama, günde 6 GB veya ayda 180 GB) trafik kullandılar. Bu, bir önceki yılın aynı dönemine göre % 14 daha fazla demektir. Şirketin internet abonelerinin toplam sayısı ise 1.35 milyondur.

Karşılaştırma için, Batı Avrupa’da tüketici başına aylık ortalama İnternet trafiği hacmi ise aylık 44 GB’dir. 2022 yılına kadar bu rakamın 117 GB / Ay olarak yükselmesi bekleniyor. Oysa Amerika Birleşik Devletleri’nde ayda 255 GB, Güney Kore’de ise 218 GB / ay olacak.

Araştırmacılar, üç yıl sonra bile dünyanın her bölgesinde , İnternet trafiğinin büyük bölümünün çoğunlukla sabit ağlar üzerinden iletileceğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com