Ukraynalıların % 79’u yabancılara tarım arazisi satılmasına karşı (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rating sosyoloji grubu tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Ukraynalıların dörtte üçünden fazlası (% 77), Ukrayna’da bir tarımsal arazi pazarı başlatma kararının Ukrayna’da yapılacak genel bir referandumda verilmesi gerektiğine inanıyor.

Böyle bir referandum gerçekleştiği zaman katılarak tercihin belirtecek olanların % 64’ü Ukrayna’da tarımsal arazi piyasasının başlatılmasına karşı oy kullanacağını belirtirken, % 36’sı bu girişimi destekleyeceğini söylemiştir.

Ankete katılanların % 79’u yabancılara Ukrayna’da tarım arazisi satın alma hakkı verilmesine karşı çıkıyor. Sadece % 15’i bu girişimi destekliyor.

Aynı zamanda, ankete katılanların üçte ikisi 1 Temmuz 2021’den itibaren tarımsal arazi piyasasının açıldığını biliyor (% 46’sı sık olarak duydu, % 32’si bir şeyler duydu) ve % 22’si bu konu hakkında hiçbir bilgiye sahip değil. Hiçbirşey bilmeyenler daha çok gençler, şehir sakinleri ve arazisi olmayanlardan oluşuyor.

Ankete katılanların üçte biri, Cumhurbaşkanı ve Verkhovna Rada’nın tarım arazilerinin satışının serbestleştirilmesi ve bir pazar oluşturma kararında en büyük etkiye sahip olduğuna inanıyor. Sadece % 12’si bu kararın ülke hükümetinden kaynaklandığına inanıyor.

Anket 18 yaş ve üzeri 2000 kişiyle (temsili örneklem) yüzyüze görüşme yöntemiyle yapılmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com