Ukraynalıların % 58’i Zelenskiy’nin Başkanlığından Memnun

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

13-17 Temmuz tarihlerinde Rating sosyoloji grubunun yaptığı bir ankete göre Ukraynalıların yüzde 58’i Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin başkanlığındaki etkinliğinden memnunken, % 19’u tersi görüşe sahip.

Ankete katılanların % 24’ü Zelenskiy’nin Ukrayna cumhurbaşkanı olarak faaliyetini değerlendirmedi.

% 28’i Başbakan Vladimir Groysman’ın çalışmalarına övgüde bulunurken, % 62’si olumsuz olarak değerlendirdi.

Ankete katılanların % 80’inden fazlası Ukrayna Meclisi Verkhovna Rada’nın çalışmalarından memnun değil ve yalnızca % 7’si bundan memnun.

Ankete göre, ankete katılanların % 41’i Ukrayna’daki durumun olumlu yönde geliştiğini, % 37’sinin olumsuz yönde geliştiğini düşünürken % 22’si kararsız görüş bildirdi.

Ülkenin kalkınmasının yönü olumlu belirtenler genelde batı ve orta bölgelerde yaşayanlar olurken ve doğu bölgelerde olumsuz görüş daha yaygın olmuştur.

Halkın Hizmetkarı Partisinin gençleri ve seçmenleri daha iyimser görüş bildirirken, Avrupa Dayanışma ve Muhalefet Platformu destekçilerii en karamsar olanlarıdır.

Anket 13-17 Temmuz tarihleri arasında Rating Group tarafından gerçekleştirildi. 18 yaşın üzerinde toplam 2.500 katılımcı ile görüşülmüştür. Anketin hata payı % 2’yi geçmemektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com