Ukraynalıların % 54’ü Rusya’yı saldırgan olarak değerlendiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Socis Center tarafından yapılan sosyolojik bir çalışmaya göre katılımcıların yaklaşık % 31’i Rusya Federasyonu’nu iyi komşuluk ilişkilerini sürdürmenin gerekli olduğu bir devlet olarak görüyor

Delo.ua’nın haberine göre, Ukraynalıların% 54.4’ü ise Rusya’yı, Ukrayna‘nın varlığını tehdit eden ve kendini savunması gereken bir saldırgan olarak kabul etmektedir.

Katılımcılara şu soru soruldu: “Rusya’ya karşı tutumunuz hakkında konuşursak, şu ifadelerden en çok hangisine katılıyorsunuz?” Katılımcıların % 54.4’ü “Rusya’nın Ukrayna’nın varlığını tehdit eden bir saldırgan olduğunu, herhangi bir ilişkiyi sürdürmemek gerekir.” seçeneğini işaretledi.

Aynı zamanda, katılımcıların % 30.9’u “Rusya, diğer tüm ülkelerde olduğu gibi iyi komşuluk ilişkilerinin sürdürülmesi gereken sıradan bir komşu devlettir.” dedi.

Ayrıca, katılımcıların % 8.6’sı “Rusya bizim için sıcak ve dostane ilişkiler geliştirmenin gerekli olduğu dostane ve kardeşçe bir ülke” olduğuna inanıyor.

Araştırmaya göre, Rusya Federasyonu başkanı Vladimir Putin ve Rusya’nın Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit katılımcıların % 57.8’i tarafından gerçek olarak görülmeye devam ediyor.

Aynı zamanda, Putin ve Rusya’dan Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne yönelik tehdit oldukça abartılıyor. Bir başka % 6.9’u Putin tehdidi hakkındaki soruyu cevaplamayı reddetti veya “Bilmiyorum” dedi.

Çalışmanın 1-10 Şubat 2020’de katılımcıların daimi ikamet yerindeki tabletler kullanılarak 2 bin kişi ile standart yüz yüze görüşme yöntemi ile yapıldığı belirtilmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com