Ukraynalıların % 42’si Zelenskiy’i yılın hayal kırıklığı olarak nitelendirdi (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ankete katılanların % 40’tan fazlası, mevcut hükümetin bir öncekiyle aynı olduğunu düşünürken, % 30’u daha da kötü olarak değerlendiriyor.

Razumkov Center tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre Ukraynalıların % 42’si Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘i Ukraynalı politikacılar arasında 2020’nin ana hayal kırıklığı olarak değerlendirdi.

Petro Poroşenko‘da, yanıt verenlerin % 10.4’ü tarafından geçen yıl en çok hayal kırıklığı olarak gördüğü politikacılar arasında yer aldı. Bu bağlamda diğer politikacılar geri planda kaldı: Viktor Medvedçuk % 2.3, Denis Şmigal % 2.2, Yulia Timoşenko % 2.1, Oleg Lyaşko % 2, Aleksey Gonçaruk % 1.9, Svyatoslav Vakarçuk % 1.4.

Ankete katılanların % 4.6’sı tüm politikacılarda hayal kırıklığına uğradığını belirtirken, % 1.2 hiç kimsede böyle bir hayal kırıklığına uğramadığını söyledi. Aynı zamanda, ankete katılanların % 12.1’i yanıt vermekte zorlandığını belirtirken, % 3.6’sı herhangi bir yanıt vermedi.

Aynı zamanda, ankete katılanların% 19.9’u Zelenskiy’i yılın politikacısı olarak değerlendirdi. Yılın politikacısı olarak Poroşenko % 10.4, Yuri Boyko % 5.3, Medvedçuk % 4.1, Dmitry Razumkov ve Yulia Timoshenko % 3.1, Vitali Kliçko % 1.8, Vladimir Groisman 1.6 %, Igor Smeşko % 1.3, Anatoliy Şaria % 1.2’si ankete katılanlar tarafından tercih edildi.

Mevcut hükümetin Ukraynalıların % 40.9’u tarafından öncekinden önemli ölçüde farklı olmadığını düşünülürken, bir öncekinden daha iyi diyenlerin oranı % 20; öncekinden daha kötü diyenlerin oranı % 29.9 oldu.

Güven dengesi açısından bakıldığında Ukraynalıların güven dengesi en az olumsuz farkı Dmitriy Razumkov‘da gösterdi. Güvenmeyenler, güvenenlerden sadece yüzde 16.6 daha fazla. Ardından 29.7 ile Vitaliy Kliçko gelmektedir. Mesela Oleg Lyaşko 68.6 ile politikacılar arasında en kötü güven dengesine sahip çıktı.

Araştırma, 4 Aralık – 9 Aralık tarihleri arasında, katılımcıların ikamet ettikleri yerde 2,018 yetişkinle kişisel görüşme yöntemi ile gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com