Ukraynalılara göre koronavirüs fonundan gelen fonlar nereye yönlendirilmeli (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ankete göre halkın % 62’si koronavirüs ile ilgili haberleri takip ederken,% 20’si ara sıra, % 11’i nadiren takip ediyor. % 7’si bu tür haberlerle hiç ilgilenmiyor. Ağırlıklı olarak yaşlılar ve kadınlar koronavirüs ile ilgili haberleri takip ediyor.

ukraynalılar

Sosyoloji Grubu “Rating” tarafından 15-17 Kasım tarihlerinde yapılan anketinin sonuçları açıklandı.

Ankete katılanların % 48’i, yetkililer tarafından koronavirüsle mücadele etmek için alınan önlemleri optimal olarak değerlendiriyor. % 24’ü onları çok yumuşak, % 11’i ise tersine çok sert buluyor.

Otoriteye güven

Ankete katılanların % 35’i Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin koronavirüs salgınına karşı mücadeledeki faaliyetlerinden memnun iken,% 60’ı memnun değil.

% 33’ü Verkhovna Rada Başkanı Razumkov’un faaliyetinden memnun, % 48’i memnun değil ve % 18’i değerlendirmeyi zor buluyor.

% 23’ü Başbakan Şmigal’in çalışmasından memnun, % 60’ı memnun değil ve % 18’i değerlendirmeyi zor buluyor.

Katılımcılar Bakanlar Kurulu’nun (% 67) ve Verkhovna Rada’nın (% 72) çalışmalarından memnun değiller.

Sağlık Bakanı Stepanov’un faaliyetlerinden % 32’si memnun iken,% 55’i memnun değil.

% 36’sı polisin faaliyetlerinden memnun iken % 51’i memnun değil.

Cezalar

Katılımcıların % 75’i kamusal alanlar ile toplu taşıma araçlarında maskesiz olanlar için para cezası uygulanmasını destekliyor. % 24’i ise buna karşı çıkıyor. Para cezaları çoğunlukla kadınlar ve yaşlılar tarafından destekleniyor, en yüksek destek Kiev’de olurken, en az destek ise Güney’de.

Katılımcıların % 61’i “ağır karantina” (kilitleme) uygulamasının uygunsuz olduğunu düşünürken, % 36’sı bunu destekliyor. % 55’i sert karantinanın, koronavirüsün yayılmasını haftasonu karantinasına göre daha fazla durduracağını düşünürken % 42’si tam tersi bir görüşe sahip.

Fonların kullanımı

Katılımcıların büyük çoğunluğu, her şeyden önce, doktorlar için koruyucu ekipman satın almak, hastane yataklarını tıbbi oksijenle donatmak, hastaneler için ilaç ve ekipman satın almak, doktorlara ve koronavirüsle mücadelede yer alan kişilere ek ödemeler yapmak ve koronavirüs testlerinde artış ve koronavirüse karşı mücadele etmek için özel fondan gelen kaynakları yönlendirmenin gerekli olduğunu düşünüyor …

  • Fondan mobil hastanelerin inşası için kaynak tahsisi yapılması gerektiğini düşünenlerin oranı % 81 iken % 15’i bunu gerekli görmüyor. Girişimcilere karantina nedeniyle zorunlu tecritte için tazminat ödenmesi gerektiğini düşünenlerin oranı da % 81 olmuştur. % 17’si ise bunu gereksiz görmektedir.
  • Katılımcıların % 48’i yolların yapımı için ayrılan fonun koronavirüsle mücadeleye aktarılmasını desteklerken % 50’si bunu onaylamamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com