Ukraynalılar tatil için daha çok Türkiye’ye gitmeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası ödeme sistemi Mastercard’ın analitik servisi tarafından kart işlemlerinden hareketle yapılan analizde Rus ve Ukraynalı turistler Antalya’daki turistlerin neredeyse yarısını oluşturuyor.

Ukrayna, Antalya’ya en çok turist gönderen 3 ülkeden birisi.

Ubr.ua’nın verdiği habere göre, Ruslar Antalya’daki tüm tatilcilerin % 38.5’ini oluşturarak tartışmasız lider olmaya devam ediyor. İkinci sırada % 18.6 Almanlar yer alıyor. Bu iki ülkenin turist yoğunluğu 10 yıl önce sadece % 27.7 idi.

Ayrıca bakınız: Ukraynalı Turist Türkiye’den Vazgeçmiyor

Bu eğilimlerin nedeni olarak ise fiyatlar olarak görünmektedir. Turistler için en popüler 20 şehirden biri olan Antalya’da bir gecelik maliyet sadece 44 dolar. Diğer bir deyişle, 14 günlük dinlenme (şehirdeki tatilcilerin ortalama kalış süresidir) bir yabancıya yalnızca 616 $’a mal olmaktadır. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Mastercard’a göre en pahalı olan Dubai’de günlük ortalama maliyeti 553 dolar.

Araştırmacılar ayrıca son 10 yılda uluslararası turist sayısının % 6.5 oranında arttığını belirtti. Aynı zamanda turistler % 7.4 daha fazla para harcamaya başladılar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com