Ukraynalılar kendilerini Avrupalı olarak görüyor mu? (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyolojik araştırma şirketi Active Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Ukrayna vatandaşlarının neredeyse % 60’ı kendilerini Avrupalı olarak görüyor.

Araştırma şirketi Aktif Group’dan Aleksander Pozniy tarafından yapılan açıklamaya göre “Kendisini bir Avrupalı olarak kabul edip etmediği şeklinde soruya ankete katılanların % 43.4’ü evet derken, % 14.6’sı kesinlikle eminim diye cevaplamıştır.  Bu konuda net cevabı olmayıp, hem evet hem hayır diyenlerin oranı % 13.6 iken ankete katılanların % 24.1’i kesinlikle değil demiştir.” dedi.

Katılımcıların % 4.3’ü bu soruyu cevaplamakta zorlandı.

Vatandaşların % 64.5’i Avrupa Birliği ülkeleriyle vizesiz bir rejim uygulamaya koymanın önemli olduğunu düşünürken,% 72.3’ü vizesiz rejimi hiç kullanmadı.

Katılımcıların % 25.7’si “vizesiz rejim” çok önemli derken, % 38.8’i oldukça önemli, % 18.8’i önemli değil, % 8.2 ise kategorik olarak önemli değil diye cevaplamıştır.

Araştırmaya göre, katılımcıların sadece % 23.5’i Avrupa Birliği ülkelerine gitmek için “vizesiz seyahat” fırsatını değerlendirdi.

Araştırma Active Group tarafından 7 – 9 Haziran tarihleri arasında telefonla görüşme yöntemiyle işgal altındaki bölgeler ve Kırım hariç, Ukrayna’nın tüm bölgelerinde 1.236 katılımcı ile gerçekleşmiştir. Çalışma yaş, cinsiyet ve ikamet yerine göre temsil edilmektedir. Örnekleme hatası % 2.8’i geçmemektedir.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com