Ukraynalılar, İngilizce yeterlilik derecesinde düşüşte

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçtiğimiz yıl Ukraynalılar dünyadaki ülkeler arasındaki İngilizce yeterliliklerini önemli ölçüde kötüleştirdiler. 2019 yılı için yapılan English Proficiency Index’te 100 ülke arasında 49. sıra ile düşük seviye İngilizce grubunda yer aldı. Avrupa ülkeleri arasında ise 33 ülke arasında 23. sırada.

Ukrayna indekste 52.13 puanla 49. sırada yer alırken, Türkiye ise 46.81 puanla yüz ülke arasında 79. sırada yer aldı. Ülkelerin ortalama puanı ise 56.71 olarak belirlendi.

Bakınız: Google, Ukraynalıların mal alırken nelere dikkat ettiklerini raporladı

İlk sırada 70.27 puanla Hollanda yer alırken, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Avusturya liste başında idi. Listenin son sıralarında ise Libya, Kırgızistan, Suudi Arabistan, Irak ve Fildişi Sahili yer aldı. Azerbaycan 85. sırada alırken, Rusya, 48, Belarus, 47 oldu.

Romen-Germen dil grubunda olan İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkeler ise orta seviyede İngilizce yeterlilikleri olan ülkeler arasında yer aldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com