Ukraynalılar İlaçların Orijinalliğini Akıllı Telefondan Kontrol Edebilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eylül ayından itibaren, eczanelerde satılan ilaç paketlerinin üzerinde, ilaçların sahte olmadığından emin olunmayı sağlayacak özel bir etiket kullanılmaya başlanacak ve yılın sonundan itibaren Ukraynalılar akıllı telefon kullanarak ilaçların orijinalliğini bağımsız olarak kontrol edebilecekler.

Sağlık Bakanlığı tarafından Facebook hesabından iletildiğine göre pilot projenin başlatılmasına ilişkin karar 24 Temmuz’da Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi,

Bakanlık tarafından “Tüketiciler ilaçların orijinalliğini yıl sonundan itibaren kontrol edebilecekler. Özel bir mobil uygulamaile ambalajdaki kodun taranması mümkün olacaktır.” denildi.

Sağlık Bakanlığı, şu ana kadar, etiketlemenin ilaç üreticileri için isteğe bağlı olduğunu belirtti ve zorunlu işaretlemenin 2021’den 2023’e kadar kademeli olarak uygulanacağını eklediler.

Починаємо масштабну боротьбу з підробленими ліками. Уже у вересні в аптеках з’являться препарати зі спеціальним…

Міністерство охорони здоров'я України paylaştı: 24 Temmuz 2019 Çarşamba

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com