Ukraynalılar için seyahat edebilecekleri ülkeleri gösteren online harita yayınlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukraynalıların “korona krizi” sonrasında diğer ülkelerin topraklarına giriş şartları ve kuralları ile başa çıkmaları için yardımcı olacak online bir harita hazırladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba tarafından yapılan tanıtım ile portal, COVID -19 salgını bağlamında Ukrayna vatandaşları için vizeler, izinler ve giriş kısıtlamaları hakkında güncel bilgiler içermekte olup tripadvisor.mfa.gov.ua adresi üzerinden yayınlanmaktadır.

Giriş iznindeki bilgiler dünya haritasında çeşitli renklerde görselleştirilmiştir:

  • Portakal rengi – Ukrayna vatandaşlarına girişler yasak,
  • Sarı renk – Oturma izniyle giriş mümkün,
  • Yeşil renk – Giriş kısıtlaması yok.

Ayrı bir bölümde de, farklı ülkelerin topraklarından transit geçiş rejimi hakkında bilgi içermektedir.

İstediğiniz ülke hakkında bilgi görüntülemek için, haritada ilgili ülkeye tıklamanız gerekmektedir. Her ülkedeki kurallara ilişkin bilgiler Ukrayna’nın ilgili elçilikleri tarafından düzenli olarak güncellenecektir.

Portal ilk aşamada test modundadır. Dışişleri Bakanlığı öncelikle Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Türkiye ve Kıbrıs ile uluslararası hava trafiğinin düzeltilmesini beklemektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com