Ukraynalılar da artık SIM kartlarını isme kayıtlı hale getirmek zorunda

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukraynalılar da artık SIM kartlarını isme kayıtlı hale getirmek zorunda

Ukrayna’da yürürlüğe giren yeni kanuna göre, 1 Ocak 2022’den başlamak üzere üç yıllık geçiş dönemi içerisinde, mobil telefon aboneleri sahip oldukları sim kartlarını kendi adlarına kaydetmeleri gerekmektedir.

Ukrayna’da artık SIM kartları pasaport verilerine göre kaydettirmek gerekiyor. 1 Ocak 2022’de elektronik haberleşme kanununda yapılan değişiklikler yürürlüğe girdi.

Yasaya göre, son kullanıcı, elektronik iletişim hizmetlerinin sağlanması ve alınmasına ilişkin kuralların öngördüğü şekilde elektronik iletişim hizmetleri sağlayıcısı ile kendisini tanımlamakla yükümlüdür.

Borispol Havaalanı refakatçilerin içeri girişine açıldı

Yasada “1 Ocak 2025 tarihine kadar mobil operatörün hizmetlerinden yararlanan abonelerin kendilerini tanıtabilecekleri bir geçiş dönemi öngörülmektedir. Bu sürenin ardından elektronik haberleşme hizmeti sağlayıcıları, sözleşme imzalamayan veya kendisini tanıtmayan kullanıcılara verdikleri hizmetleri askıya alacaktır.” denildi.

Kullanıcı, askıya alma tarihinden itibaren iki ay içerisinde pasaport verilerini sağlamaz veya bir sözleşme yapmazsa, hizmetler sonlandırılır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com