Ukraynalılar 29 Kasım’daki Kara Cuma’da ne kadar harcama yapacak?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Picodi tarafından yapılan bir anket çalışmasında Ukrayna’da bu yıl 29 Kasım’da yapılacak olan ‘kara cuma’ çok popüler. Yapılan bir ankete katılanların % 74’ü Kara Cuma’da alışveriş yaparken, % 25’i hem Kara Cuma, hem de Dünya Alışveriş Günü’nde alışveriş yaptı.

Kara Cuma satışına ilgideki en büyük artış Ujgorod, Odessa ve Mariupol şehirlerinde oldu.

Ankete katılan Ukraynalı kadınların % 77’si, erkeklerin % 15’i Kara Cuma kampanyasına katılacağını belirtmiştir.

Ukraynalı kadınlar ortalama 2,557 grivna harcamayı düşünürken, erkeklerde bu rakam 4,165 grivna olarak çıkmıştır.

Çoğu katılımcı kıyafet ve ayakkabı alacağını belirtmiştir. Kadınlar arasında kozmetik alışverişi ilgi görürken, erkekler arasında ise elektronik ürünler ilgi görecektir. Kadınlar ve erkekler arasındaki harcama tutarını etkileyen ise elektronik ürün alışverişi olduğu belirlenmiştir.

Bakınız: Ukraynalıların AliExpress’ten yaptıkları alışveriş % 70 arttı

Ankete katılan Ukraynalıların % 59’u hem internet üzerinden hem de alışveriş merkezlerinde alım yapmayı planlıyor. Ukraynalı katılımcılar arasında, erkeklerin % 16’sı ve kadınların % 15’i, çok uzun süre beklemek zorunda kaldıklarında satın almayı reddetmeye hazır olduklarını söyledi.

Ankete katılan Ukraynalıların % 67’si işte online alışveriş yaptıklarını itiraf etti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com