Ukraynalı uzmanlara yolsuzlukla mücadele eğitimi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

TİKA ve Ukrayna Mali Denetim Akademisi koordinasyonunda Ukrayna’nın ilgili resmi kurumlarına yönelik “Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi” uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirildi.

Ukraynalı Uzmanlara Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi

TİKA’nın desteğiyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi (TADOC) tarafından Ukrayna Mali Denetim Akademisi koordinasyonunda Ukrayna’nın ilgili resmi kurumlarına yönelik düzenlenen “Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi” kapsamında 24 Ukraynalı uzmana yolsuzlukla mücadele modelleri, yolsuzluğun siyasal, ekonomik ve sosyolojik nedenleri ve teorileri, kamu kurumlarında yolsuzluk türleri, edimin iflasına fesat, rüşvet, irtikap ve zimmet ve örnek operasyon dosyalarının incelenmesi gibi birçok konuda eğitim verilerek Türk Polis Teşkilatı’nın tecrübeleri paylaşıldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com