Ukraynalı Usik, ikinci ağır sıklet mücadelesini de kazandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı ağır sıklet boks şampiyonu Aleksander Usik, İngiliz rakibi Briton Derek Chisora’yı sayı ile mağlup ederek namağlup olarak yoluna devam ediyor.

Ukraynalu Usik, ikinci ağır sıklet mücadelesini de kazandı

Londra’da Wembley Stadyumu’nda gerçekleşen maç 12 raund boyunca sürdü.

Başlangıç raundlarında İngiliz boksörün bir üstünlüğü olsa da zamanla Chisora yavaşladı ve Usik inisiyatifi ele geçirerek mücadeleyi üstün olarak tamamladı. Ukraynalı boksör oybirliğiyle verilen kararla maçı kazandı:117-112, 115-113, 115-113.

Ağır sıklette tartışmasız bir eski dünya şampiyonu olan Usik için bu, ağır siklette ikinci, profesyonel ringde ise 18. dövüşü oldu.

Başlangıçta maç Mayıs ayı için planlandı ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Bir sonraki maçta Aleksander Usik, IBF, WBA, WBO ve IBO ağır siklet şampiyonu Anthony Joshua ile dövüşecek.

İngiliz şampiyonunun, WBC şampiyonu Tyson Fury ile ringde buluşmak için Dünya Boks Örgütü’nden (WBO) Aleksander Usik ile olan savaşı ertelemesini istemeyi planladığını hatırlayın .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com