Ukraynalı şarap üreticileri Gürcü şarabı diyerek tüketicileri yanıltıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Anti Tekel Komitesi, Ukraynalı şarap üreticilerine Gürcü sembollerini kullanarak şişelemeyi ve tüketicileri yanıltmayı durdurmalarını emretti.

News/ua’nın verdiği haberde, Anti Tekel Komitesi basın servisine göre mal ve hizmetlerin menşei ve özellikleri hakkında yanlış bilgi vererek tüketicileri yanıltmayı durdurmayı talep etmektedir.

Bunlar, ürünlerini şarabın kökenini gösterecek şekilde etiketlemeye başlayan Ukraynalı şarap üreticileri. İddialara göre Nikolayev bölgesinden Koblevo, Odessa bölgesinden Akvavinteks ve Odesavinprom ürünlerinde Gürcü bayrağı, Gürcü alfabesi ile yazılar, Gürcistan Cumhuriyeti haritası, Gürcistan ulusal kostümü giymiş bir adam ve daha fazlası ile şişeleri etiketliyorlar. Etiketlerde Gürcü sembolleri baskın olup Ukrayna şarabı olduğu bilgisi küçük harflerle belirtilmiştir.

Ukrayna Anti Tekel Komitesi, üreticilere ihlali ortadan kaldırmak için 10 gün süre verdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com