Ukraynalı sambo güreşçisinden dünya şampiyonasında altın madalya

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı sporcu Vladislav Rudnev, Kore’nin Jeonju şehrinde başlayan 2019 Dünya Sambo Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Ukrayna Sambo Federasyonu basın servisi tarafından bildirildiğine göre.74 kg’a kadar olan kategoride turnuvanın favorilerinden olan Ukraynalı güreşçi, finalde Özbekistan’dan Istam Kurbatov’u inanılmaz derecede karmaşık ve dramatik bir maç sonucunda yendi.

Böylece Rudnev ikinci kez dünya şampiyonu oldu. 2018’de Bükreş’teki Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmıştı. Yarışmanın ilk gününde Ukrayna’ya başka bir madalyayı Natalia Smal’ı getirdi. 72 kg’a kadar kategoride, sambo güreşçisi bronz madalya kazandı.

Bakınız: Ukraynalı genç sporcu Avrupa Dalış Şampiyonasında altın madalya kazandı

Sambo nedir?

Sambo amatör güreş veya judoya benzemektedir. Müsabaka judoda olduğu gibidir fakat kurallar ve üniformada bazı farklılıklar gösterir. Judodan farklı olarak sambo tüm ayak kilitlerine izin verir. Sovyetler Birliği’nde geliştirilmiş modern bir savaş sanatı, mücadele sporu ve kendini koruma sistemidir. Bu savaş sanatının bir spor haline gelmesi 1938 yılında olmuştur. SSCB Ulusal Kültür Fizik Komitesince tanınmış ve her askerin savaş becerilerinin bir parçası haline getirilmiştir. Askerler, II. Dünya Savaşı sırasında bu sporu kullanmışlardır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com