Ukraynalı Ombudsman Kırımlı mahkumların listesini Türkiye’ye iletti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Verkhovna Rada İnsan Hakları Komiseri Lyudmila Denisova , Türkiye’nin Ombudsmanı Şeref Malkoç ile bir araya gelerek Kremlin tarafından tutulan Kırım siyasi tutukluların listesiniteslim etti.

Ukrayna Ombudsmanı görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Kırım’ı yasadışı işgali konusundaki tutarlı tutumu ile Rusya Federasyonu’na Kırım işgalcilerinin yasadışı olarak gözaltına alınan eylemcileri serbest bırakması için yaptığı yardım ve baskı için minnettarlığını dile getirdi.

Ukrayna’dan AB’ye kaçak gitmeye çalışan Türkiye ve Azerbaycan vatandaşları yakalandı

Denisova, Şeref Malkoç‘a Rusya Federasyonu topraklarında ve geçici olarak işgal edilen Kırım’da gözaltı yerlerinde bulunan Kırım Tatarlarının isimlerinin yer aldığı bir liste verdik ve Ukraynalı siyasi mahkumların geri gönderilmesi için mümkün olan her şekilde yardım edilmesini istediğimizi ilettik.” dedi.

Denisova ayrıca Türk Ombudsmanını geçici olarak işgal edilen Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki mevcut sorunla, Rusya Federasyonu’nun geniş çaplı propagandası, çocukların siyasallaştırılması ve militarizasyonu, sistematik sosyal ve ekonomik insan hakları ihlalleri hakkında bilgilendirdi.

296 kişinin Ukrayna’nın işgal edilen topraklarında cezaevlerinde olduğunu, 258 vatandaşın ise kayıp olduğunu belirten Ombudsman “Şeref Malkoç, Ukrayna vatandaşlarının ve bölgelerinin geri dönüşü mücadelesinde işbirliği ve yardımı güçlendirme sözü verdi” dedi.

Polonya’da açık pozisyon sayısı artıyor. Ukrayna’dan yeterli işçi bulamıyor

Taraflar, bu fenomene karşı öneriler geliştirmek için Ombudsmanlardan oluşan uluslararası bir platform oluşturmaya karar verdiler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com