Ukraynalı öğrencilerin AWS hizmetlerini ücretsiz kullanabileceği anlaşma Amazon ile imzalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dijital Dönüşümden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Kamuda Dijital Dönüşüm Direktörü Mikhail Fedorov ve Amazon Web Services’den Liam Maxwell, Londra’da Ukrayna’da dijital dönüşüm ve inovasyonu hızlandıracak bir belgeye imza attı.

Fedorov tarafından Telegram’da yapılan duyuruya göre imzalanan belge sayesinde eğitim kurumları AWS Academy’ye katılabilecek ve Ukraynalı öğrencilere Amazon deneyimine dayalı bulut teknolojileri hakkında bilgi verebilecekler. Bu hizmetlerin sınırsız sayıda öğrenci ve öğretmenin kullanımına sunulacak ücretsiz hizmetler olacağı kaydedildi.

Ukraynalılar bu anlaşmanın sonuçlarından ne bekleyebilir?

✅ Eğitim kurumları AWS Academy’ye katılabilecek ve Ukraynalı öğrencilere Amazon deneyimine dayalı bulut teknolojilerini öğretebilecek. Bunlar, sınırsız sayıda öğrenci ve öğretmenin yararlanabileceği ücretsiz hizmetler olacaktır.

✅Amazon programları, Ukrayna’nın bulut teknolojilerini kullanan BT altyapısını, işlerini ve girişimlerini geliştirmeye yardımcı olacak.

✅Devlette bulut teknolojilerinin geliştirilmesi yolsuzluğun ortadan kaldırılmasına ve yeniliklerin ülkeye girişini hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

Haziran ayında, lisans ve lisansüstü okullarda BT uzmanlarının eğitim sistemini modernize etmek ve BT endüstrisinin ihtiyaçlarını yüksek nitelikli uzmanlarla karşılamak için Dijital Dönüşüm Bakanlığı bünyesinde BT eğitiminde reform yapmak için bir çalışma grubu kurulmuştu.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com