Ukraynalı lokantacılar hükümet binası yakınında “hafta sonu karantinasını” protesto etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı yemek işletmecileri, restoran ve kafe çalışanları hükümet binası yakınında “hafta sonu karantinası” uygulanmasına karşı çıkan, çalışma hakkına sahip olduklarını belirten bir protesto gerçekleştirdi.

Фото: Укрінформ

Ukrinform muhabirinin bildirdiğine göre yaklaşık 500 kişinin “Milyonuz. Çalışalım!”, “Hafta sonu karantina yok!”, “Metroda olduğundan daha güvendeyiz!”, “İnsanlar sadece hafta içi yemek yemiyor!”, “İş olmazsa ekonomi olmaz! “,” Yardım edemezsiniz – rahatsız etmeyin! ” yazılı pankartlar taşıdı.

Ukrayna’nın 22 şehrinde de benzer eylemler gerçekleştirildi: özellikle Poltava, Lviv, Rivne, Odessa, Herson, Rivne ve diğer şehirlerde.

Organizatörlere göre, yaklaşık 2 bin katılımcı daha önce kayıt yaptırdı, ancak toplamda 5 bin kadar katılımcının olmasını bekliyor.

Eylemi düzenleyenlere göre bahar kilitlenmesinden sonra kimse onları telafi etmedi, bu nedenle protestolarını başlattılar. Karantina sonrasında pekçok işletmenin açılamadığını da belirttiler.

Фото: Укрінформ

Aktivistlerin bir sonraki karantinadan sonra ülke genelindeki çoğu kurumun kapanmasından korktuğu bildirildi.

“Tüm karantina normlarına bağlı kaldıklarında ısrar ediyorlar ve endüstrinin nasıl ayakta kalacağını anlamıyorlar.” şeklinde tepkilerini dile getiren eylemciler örneğin metro çalışırken, yalnızca yemek ve eğlence kuruluşlarının bu tür yaptırımlara maruz kalmasına öfkelendiklerini belirtiyor.

Protestocular ayrıca, hafta sonu karantinası uygulanırsa, sinema endüstrisinin “restoran işindeki birçok kuruluş gibi bir buçuk ila iki ay içinde öleceğini” vurguluyor.

Başbakan Denis Şmigal, hükümetin hafta sonu karantinasını güçlendirmede girişimcileri desteklemek için “yardım etmeye hazır” olduğunu söylemişti.

Kültür Bakanlığı’nın haftasonu karantina uygulamasına karşı çıkması üzerine Sağlık Bakanı Maksim Stepanov da, önerilen “hafta sonu karantinasını” eleştirmek yerine Kültür Bakanı Aleksander Tkaçenko‘ya kültür ve sanat endüstriler için destek mekanizmaları sunması tavsiyesinde bulundu .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com