Ukraynalı heyet, insansız hava araçları ve ortak tatbikat görüşmeleri için Türkiye’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı basın servisinden yapılan bilgilendirmeye göre Ukrayna Savunma Bakanlığı heyeti Türkiye’yi ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde taarruzi insansız hava araçları alanında işbirliği, telsiz haberleşmesi temini ve ortak tatbikatlar yer almaktadır.

bayrak türkiye ukrayna

Ukrayna Savunma Bakanlığı heyeti, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel ile görüşecek.

Ukrayna heyetine Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Oleksandr Mironyuk başkanlık ediyor.

Taraflar, insansız hava saldırı sistemleri “Bayraktar” alanında işbirliğinin geliştirilmesi, “Aselsan” firmasının ürettiği telsiz haberleşme teçhizatının temini ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Müşterek Kuvvetlerinin “Birleşik Çabalar-2020” komuta ve personel tatbikatına Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuvvet ve araçlarının katılım olasılığını görüşmelerini gerçekleştirirken; Türk yapımı haberleşme cihazlarının genel testlerini yapma olanaklarını da değerlendirecekler.

Ziyarette ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığı Uçuş Planlama ve Koordinasyon Merkezinin ziyaret edilmesi planlanıyor.

Geçen yıl Ocak ayında Ukrayna’nın Türkiye’den Bayraktar TB2 drone alacağı bildirilmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com