Ukraynalı hakimler ve avukatlar çalışma ziyareti için Türkiye’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın farklı bölgelerinden bir grup hâkim ve avukat, Kurum Çalışma Ziyareti projesi kapsamında Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, Kurumsal Çalışma Ziyareti projesinin temsilcisi Solomiya DumaTürkiye’ye gelen grupta 35 hâkim, avukat var. Ziyaret yedi gün sürecek; programda İstanbul ve Ankara ziyaretleri yer alıyor. Pandemiden önce her 1-2 ayda bir böyle geziler yaptık. Salgın sırasında ikisi Türkiye’ye olmak üzere üç gezi yapmayı başardık.” dedi.

Proje katılımcıları, bu tür ziyaretlerin hem eğitici hem de pratik değeri olduğuna inanmaktadırlar.

Zaporoje bölgesi Ekonomi Mahkemesi hakimi Natalya Zinçenko izlenimlerini paylaşırken “Bu projelere ilk defa katılmıyoruz. Türkiye’ye büyük bir memnuniyetle geldik. Ülkelerimiz arasındaki etkileşimin sınırlarını genişletmeyi umuyoruz. Ukrayna ve Türkiye’nin hukuk sistemlerinin birbirine çok benzediğini görüyoruz, pratik deneyim alışverişi potansiyeli var.” dedi.

Zaporoje bölgesi Ekonomi Mahkemesi hakimi Natalya kolodiye ise “Yeni bilgiler, yeni deneyimler kazanmakla ilgileniyoruz, böylece eve döndüğümüzde bunları mesleğimize dahil edebiliriz. Mahkemeye duyulan güvenin Ukrayna toplumunda yeniden sağlanması artık acil bir konu. Ve bu yönde olumlu değişikliklerle, diğer ülkelerin deneyimleriyle tanışmakla ilgileniyoruz.” dedi.

Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) temsilcileriyle bir araya gelen heyet, Adalet Akademisi’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. İstanbul’da Ukraynalı konuklar bir hukuk firmasının işleyişini inceledi.

Ukrayna Olağanüstü ve Tam Yetkili Türkiye Büyükelçisi Andriy Sibiga, Ukraynalı avukatlarla Ankara’da bir araya geldi. Facebook sayfasında izlenimlerini paylaşan büyükelçi;

“Her heyet bir iz bırakıyor ve istesek de istemesek de Ukrayna’nın imajını, algısını, ve genel olarak ikili ilişkilerini etkiliyor. Ukrayna tarafını yeterince temsil eden ve muhataplarıyla aynı profesyonel dili konuşan heyetlerle iletişim kurmak her zaman keyiflidir.” dedi.

Kurum Çalışma Ziyareti projesi, Ukrayna’nın avukatları ve hakimleri başta ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Türkiye olmak üzere önde gelen ülkelerin hukuk sistemleri ve kurumları ile uluslararası kuruluşların çalışmaları ile pratikte tanışmayı amaçlamaktadır ( Avrupa Konseyi, AİHM, BM ve diğerleri).

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com