Ukraynalı girişimci dünyanın ilk portatif fırınını tanıttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cihaz, bir su ısıtıcısı, mikser ve buzdolabı bağlayabileceğiniz kompakt bir platform şeklinde sunulmaktadır.

Delo.ua’nın haberine göre, Dünyanın ilk ısıtmalı kişiselleştirilmiş taşınabilir fırını geliştiren Ukrayna şirketi Neoven Electronics, buzdolabı, su ısıtıcısı, mikser için eklenti modülleriyle Kickstarter kampanyasının bir parçası olarak 20 bin dolar toplamayı planladı, kampanya sonunda miktar 89 bin dolara yaklaştı .

Ön sipariş şartları altında modülsüz temel Neoven kitinin fiyatı 179 dolardır.

Gıdaları ısıtıcısı, su ısıtıcısı, buzdolabı ve mikseri de dahil olmak üzere komple set ise müşterilere 279 dolara mal olacak.

Cihaz, çeşitli modülleri bağlamaya olanak veren kompakt bir platform şeklinde sunulmaktadır. Ek olarak, cihaz bir dizi gıda kabı ile birlikte gelmekte; çatallar ve bıçaklar için cihazın içerisinde özel bir bölme bulunmaktadır.

Neoven ayrıca bir akıllı telefondan kontrol edilen kompakt bir fırına sahiptir. Cihazın kapağı bir tepsi olarak kullanılabilir ve taşıma için kompakt bir çantası bulunmaktadır. Sahibi, yanına alacağı kiti bağımsız olarak monte edebilir.

Toplanan ön siparişlere ek olarak, başlangıçta ürünü Güney Kore, ABD, Çin, Yeni Zelanda, Hollanda, Almanya ve diğerleri gibi 20 ülkede dağıtmak için teklifler alındı.

Yakın gelecekte, şirket 100 bin dolarlık ilk yatırım turunu tamamlamaya hazırlanıyor ve şirketin değeri 1 milyon dolar olacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com