Ukraynalı Genç Müslümanlığı Seçip Kilis’te Sünnet Oldu (Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İslamiyet’i seçen annesinden etkilenen ve “Vitali” olan ismini “Muhammet” olarak değiştiren 17 yaşındaki Ukraynalı genç, Kilis Devlet Hastanesi’nde sünnet oldu.

Fransa’da yaşayan Türk vatandaşı Latif Amoca ile 5 yıl önce tanışarak hayatını birleştiren Ukraynalı Viktorya Amoca, evlendikten 3 yıl sonra müslümanlığı seçip Meryem ismini aldı. Meryem Amoca’nın islamiyet ile ilgili anlattıklarından etkilenen oğlu Vitali Dolenko da bir süre önce müslümanlığı seçerek “Muhammet” ismini kullanmaya başladı.

Muhammet Dolenko, İslamiyet’in şartlarını yerine getirmek amacıyla sünnet olmaya karar verdi. Latif Amoca’nın memleketi Kilis’e yaz tatili için gelen aile, Muhammet Dolenko’yu sünnet ettirmek için Kilis Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada gerçekleştirilen operasyon ile gencin sünneti gerçekleştirildi.

Ameliyatın ardından Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erkmen ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, genci ziyaret ederek bisiklet hediye etti.

Oğlunu hiç kimsenin zorlamadığını, gencin kendi isteğiyle İslamiyet’i seçtiğini hatırlatan anne Meryem Amoca, “Oğlumla çok gurur duyuyorum. Hiç kimse zorlamadı kendi kararıyla elhamdülillah müslüman oldu. İnşallah dinimizi daha çok derinleştireceğiz.” dedi.

Muhammet’in İslam’ı seçtikten sonra sünnet olmaya karar verdiğini aktaran Latif Amoca, şunları ifade etti: “Birkaç kere cuma namazına gittikten sonra sünnetle ilgili araştırma yapmış ve sünnet olmak istediğini söyledi. O an dünyalar benim oldu. Çünkü ben nasıl söyleyeceğimi bilmiyordum. 17 yaşına kadar öyle yaşamaya alıştığından kırarım, korkuturum düşüncesine kapılmışken kendisi sünnet olmak istediğini söyledi. Sonrasında Türkiye’ye gelir gelmez de sünnet oldu. Ben mutluluktan ağlarken, Muhammet gülüyordu. Bu, bize bir düğün gibi oldu.”

Kaynak: Beyaz Gazete

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com