Ukraynalı esirleri Borispol’da Zelenskiy ve aileleri karşıladı (foto-video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna tarihinin en büyük tutuklularının serbest bırakılması konusunda Devlet Başkanı: Bu büyük bir zafer

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Ukraynalıları esaretten kurtarmak ve onları Ukrayna‘nın kontrolünde ailelerine ve akrabalarına geri gelmesini büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

“Tüm Ukraynalıları tebrik ediyorum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Büyük zafer. En önemli şey insanlar evlerine döndü.” dedi.

29 Aralık’ta 81 kişi serbest bırakıldı. Bunlardan 76’sı Ukrayna’ya döndü ve beşi aileleriyle birlikte geçici olarak işgal edilen bölgelerde kaldı.

Cumhurbaşkanı, eğer bu insanlar Ukrayna’nın kontrolündeki bölgeye taşınmak isterse, onlara bu fırsatın verileceğini söyledi.

Devlet Başkanı’na göre, bugünkü durum Paris’te Normandiya formatı zirvesi sırasında varılan anlaşmaların ilk bölümünün uygulanmasıdır.

“Dörtlü zirvedeki tüm liderlerine teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda üzerinde anlaşmaya varılan her şey yerine getirildi.” dedi.

Володимир Зеленський зустрічає звільнених українців в аеропорту «Бориспіль».

Володимир Зеленський зустрічає звільнених українців в аеропорту «Бориспіль».

Офіс Президента України paylaştı: 29 Aralık 2019 Pazar

Vladimir Zelenskiy “En önemli şey evlerinde olmaları. Dediğimiz gibi, yeni yıla kadardı. Bu nedenle, yeni yılı aileleriyle, evde, ebeveynleriyle, çocuklarıyla birlikte kutlayacaklar. Bu harika.” dedi.

Kaynak: president.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com