Ukraynalı Delfast, elektrikli üç tekerlekli bisikletinin satışları başladı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı Delfast şirketi, küçük işletmeler ve bireysel girişimciler için yaratılan Delfast Trike elektrikli üç tekerlekli bisikletinin satışa başladığını duyurdu. Sıfırdan yeni bir modelin geliştirilmesi altı ay sürdü. Fiyatı ise 3,799 dolar.

Yeni elektrikli bisiklet Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID) Ukrayna Rekabetçi Ekonomisi (KEU) programının desteğiyle geliştirildi.

Delfast Trike üç tekerlekli bisiklet, 34 km/saate kadar bir hızda 300 kg kargo (90 kg’lık bisikletin ağırlığı ve sürücünün ağırlığı 400 kg’ı aşan brüt ağırlık dikkate alınarak) taşımak için yeterli olan 750 W gücünde arka aksta bir elektrik motoru ile donatılmıştır. Üç tekerlekli bisiklet, hafif yiyecek poşetleri ve büyük boy malların taşınması dahil her türlü teslimat hizmeti için uygundur. Tesisatçı, elektrikçi vb. olarak çalışan kişiler de kendileri ve işleri için kullanabilecektir.

Delfast Trike, 1500 şarj-deşarj döngüsünden (yaklaşık 105 bin km “garantili” çalışma) sonra kaynağı % 20’den fazla azalmayan 48 V / 46 A (2.2 kWh) lityum polimer pil ile donatılmıştır. Yük ve sürüş tarzına bağlı olarak, bisikletin menzili 60 ila 110 km arasında değişmektedir. Pilin tam olarak şarj edilmesi ise 4-6 saat sürmekte, çalışma sıcaklığı -30°C ile + 65°C arasında değişmektedir.

Delfast Trike elektrikli üç tekerlekli bisikletin toplam bedeli 3,799 $ / 3,229 €, üretimi yaklaşık 10-12 hafta, teslimatın ise 9-12 hafta süreceği belirtilmiştir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com