Ukraynalı Corum Group, Türkiye’ye maden ekipmanı tedariki için sözleşme imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı Corum Group, Türk İmbat Madencilik ile madencilik ekipmanları tedariği için bir sözleşme imzaladı.

Corum Group tarafından bildirildiğine göre “Ukrayna’nın en büyük madencilik ve maden ekipmanı üreticisi Corum Grubu, Türkiye pazarına giriyor. Destek bölümlerinin ihtiyaçları için önde gelen kömür madenciliği şirketi İmbat Madencilik ile ilk sözleşme imzalandı ”dedi.

Corum Grubu mühendislik ve teknik merkezi uzmanları, bağlantı tasarımını müşterinin koşullarına göre optimize etti ve testler için teknik koşullar üzerinde anlaşmaya vardı. Bağlantı elemanları şirketin işletmelerinden biri olan Corum Druzhkovsky Makine İmalat Fabrikasında üretilecek. Ürünlerin bu yaz içerisinde müşteriye gönderilmesi planlanıyor.

Ukraynalı şirketin yöneticisi Oleg Nesterenko, madencilik ve jeolojik özellikleri nedeniyle Türkiye’de kömür madenciliğinin Ukrayna’ya göre çok daha tehlikeli ve zor olduğunu, bu nedenle iş güvenliği ve modern teknolojik çözümlerin ön planda olduğunu kaydetti.

Nesterenko, “Corum Grubu’nun teknolojisi, yenilikler ve sürekli iyileştirme sayesinde, madencilerin verimli ve güvenli çalışmasına tam olarak odaklanmıştır” dedi.

Buna karşılık İmbat Madencilik Genel Müdürü Yavuz Burbat, Corum Grubu’nun makine mühendisliği alanında geniş bir deneyime sahip olduğunu belirterek, “Corum uzmanları, Polonya ve Çin’den gelen mevcut motorlu çatı destek filomuzdan kaynaklanan sorunlara çok dikkat etti. Sıkıntılar ilgili sorular sordu ve bunların giderilmesi için yollar önerdi.” diyerek bu nedenle Corum ürünlerinin denenmesine karar verildi.

Corum Grup, enerji şirketi DTEK Energo’nun bir parçasıdır. Şirketin ana müşterileri, varlıkları 150 maden ve açık ocak içeren 14 en büyük maden işletmesidir. Corum Grup ekipmanları dünya çapında 15 ülkede madencilik işletmelerinde faaliyet göstermektedir.

İmbat Madencilik bir Türk madencilik ve enerji şirketidir. IMBAT kahverengi kömür madeninin yanı sıra bir kömür rafinerisini işletiyor. Şirket 4.250 madenci istihdam etmektedir. Madenin üretim kapasitesi yılda 4.5 milyon ton kömürdür. Tam mekanize madenciliğe geçiş yapacak olan şirketin kömür üretiminin yılda 6 milyon tona çıkarılması planlanmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com