Ukraynalı bisikletçiler Grand Prix Kapadokya etabından madalya ile döndü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Erciyes Uluslararası Yol Bisikleti Yarışları ikinci gününde 300 km’lik Grand Prix Kapadokya etabında Ukrayna Kadın ve Erkek Bisiklet Milli takımı altı madalyadan dördünü kazandı. Kadınlarda ve erkeklerde ilk sırayı Valeria Kononenko ve Mihail Kononenko aldı.

Ukraynalı bisikletçiler Grand Prix Kapadokya etabından madalya ile döndü

Türkiye, ABD, İtalya, İspanya, Rusya, Belçika, Ukrayna, Çin, Azerbaycan, İsrail, Kuveyt, Tunus ve Kolombiya olmak üzere 13 ülkeden 120 sporcu yarışların ikinci gününde Kayseri’nin Develi ilçesinden başlayıp, Yeşilhisar ve Yahyalı İlçelerini aşarak pedal çevirdi. Kadın bisikletçiler 120 kilometre, Erkekler ise 180 km’lik mesafe kat etti.

Grand Prix Kapadokya etabını erkeklerde Ukrayna Bisiklet Milli Takımı’ndan Mihail Kononenko birinci, Rusya Bisiklet Milli Takımı’ndan Ivan Smirnov ikinci, yine Ukrayna Bisiklet Milli Takımı’ndan Vitaliy Buts üçüncü oldu. Kadınlarda ise; Ukrayna Bisiklet Milli Takımı’ndan Valeriya Kononenko birinci aynı takımdan Olha Kulinich ikinci olurken Rusya’nın Moskova Kadın Bisiklet Takımı’ndan Aygul Gareeva üçüncülüğü elde etti.

Kaynak ve Foto: ukrinform

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com