Ukrayna’dan, Rus Yönetiminin Vatandaşlık Kararına Kınama

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna vatandaşlarına, Rus yönetimince vatandaşlık verilmesi kararına karşı Kiev’den kınama geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kremlin yönetiminin Rus vatandaşlığını basitleşmiş prosedüre göre alabilecek Ukrayna vatandaşlarının listesini genişletmesini kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 1 Mayıs tarihinde yayınlanan kararın Ukrayna tarafından kabul edilmeyeceği belirtilirken, “Rus tarafından alınan karara gösterilen ‘insan ve vatandaş haklar ve özgürlüklerin korunması’ gerekçesi özellikle alaycıdır. Çünkü Ukrayna vatandaşlarının hak ve özgürlükleri; Rus silahlı saldırganlığı  başladıktan ve Rusya Federasyonu, Ukrayna’nın bir parçası olan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) kenti ile Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bir kısmını işgal ettikten sonra kaba bir şekilde ihlal edilmeye başladı.” denildi.

Derhal söz konusu yasa dışı kararı iptal etmeyi talep eden Bakanlığın, Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımları güçlendirmek için uluslararası ortaklarla çalışmaya devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: QHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com