Ukrayna’dan erken bilet satışına başlayan havayolu firmalarına ceza uyarısı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Antitekel Komitesi Mayıs-Haziran ayları için erken bilet satışında bulunan havayolu şirketlerini para cezalarını tehdit etti. Antitekel yetkilileri, bilet satışı yapmalarının Ukrayna ile diğer ülkeler arasında düzenli uçuşların garantili bir şekilde yeniden başlaması olarak algılanabileceğine belirtti.

Ukrayna Antitekel Komistesi (AMCU), havayolu taşıyıcılarının bilet satımı ve karantina sonuna kadar uçuş yapma konusunda bilgi yaymaktan kaçınmasını önerdi. Aksi takdirde şirketlere para cezaları verilecek.

Antitekel Komitesi durumu “Komitedeki bilgilere göre, hava taşıyıcıları 23 Mayıs 2020’den itibaren Ukrayna ile diğer ülkeler arasındaki düzenli uçuşlar için bilet satışına dair bilgi yayıyorlar. Aynı zamanda, Ukrayna ile diğer ülkeler arasındaki normal uçuşlar için belirsiz bir süre boyunca düzenli bir uçuşun uygulanmasının imkansız olabileceğini ve karantina kısıtlamalarının uzatılabileceğini de belirtiyorlar.” şeklinde açıkladı.

Komitenin uygunsuz bilgileri yaymakla suçladığı havayolları arasında bulunan firmalar:

Wizz Air
Ukrayna Uluslararası Havayolları (UIA);
Çek Hava Yolları
Lufthansa;
Ryanair;
Swiss Air

Regülatör, havayolu şirketleri tarafından dikkate alınması için bağlayıcı öneriler kabul etti:

  • İçeriği 23 Mayıs’tan itibaren bilet satışı ve Ukrayna ile diğer ülkeler arasında düzenli uçuşların uygulanmasıyla ilgili eksik bilgileri yaymaktan kaçınırken, ülkeler arasında uçuşların açılmasıyla ilgili resmi bilgiler her iki ülkenin yetkili makamları tarafından doğrulanmamıştır;
  • Ukrayna ve diğer ülkeler arasındaki hava iletişimi açık değilse, hava hizmetleri tüketicisine düzenli bir uçuşun imkansızlığı hakkında eksiksiz ve güncel bilgi sağlamak;
  • Havacılık hizmetlerinin tüketicilerine, uçuşların iptali ile ilgili olarak uçak biletinin geri ödenmesi ile ilgili kendi sitelerinde bilgi yayınlamak da dahil olmak üzere, havacılık düzenlemeleri tarafından sağlanan tüm hizmet seçenekleri hakkında eksiksiz ve erişilebilir bilgi sağlamak.

Yukarıda listelenen şirketler ve adı geçmeyen diğer altı şirket, AMCU’ya, bildirimi aldıkları tarihten itibaren 10 gün içinde tavsiyelerin değerlendirilmesinin sonuçları hakkında bilgi vermelidir.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com