Ukrayna’dan en fazla para transferi gerçekleşen ülkeler: Türkiye’de listede.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası Ukrayna’ya yurtdışından gönderilen paralar ile Ukrayna’dan yurtdışına yapılan para transferine ilişkin verileri açıkladı. Türkiye, Ukrayna’dan yurtdışına para gönderilen ülkeler arasında ilk 5 ülke arasında yer aldı.

Dolar elde

Ukrayna Merkez Bankası rakamlarına göre ilk çeyrekte işçilerden yapılan transferler 2.9 milyar doları aşarken, 505 milyon dolar doğrudan para transfer sistemleri ile Ukrayna’ya gönderildi

“Ukrayna Ulusal Bankası tahminlerine göre, 2020 Ocak-Mart aylarında, geleneksel ve gayri resmi kanallar aracılığıyla özel transferlerin hacmi: yurt dışından Ukrayna’ya 2.9 milyar dolardan fazla; Ukrayna’dan yurtdışına ise yaklaşık 154 milyon dolar gönderildi.” denildi.

Ukrayna en çok parayı ABD (% 18), İsrail (% 14), İtalya (% 10), Rusya(% 7), Polonya’dan (% 6) aldı; Ukrayna’dan en çok Rusya (% 32), Gürcistan (% 11), Azerbaycan, ABD ve Türkiye’ye ((% 5’er) gönderildi.

Ulusal Banka ayrıca, para transfer sistemleri aracılığıyla Ukrayna içindeki havalelerde bir artış olduğunu bildirdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com