Ukrayna’dan Avrupa’ya Kaçak Gitmeye Çalışan Altı Kişi Yakalandı İkisi Türk

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Borispol havaalanında Ukrayna’ya vardıklarında geçerli pasaportlarını imha eden altı İranlı ile Odessa’dan Polonya’ya uçmak isteyen sahte pasaportlu iki Türk yakalandı.

Borispol havaalanı transit geçiş noktasında bekleyen dört İran vatandaşı sınır görevlileri tarafından incelemeye alındı. İranlıların sorgulamaları sırasında, sınır görevlileri Ukrayna’ya vardıklarında havaalanındaki tuvaletlerde geçerli pasaportlarını imha ettiklerini ve yeni sahte pasaport ve biniş kartı beklediklerini tespit ettiler.

Ayrıca bakınız: Sahte Belgelerle Borispol’den Avrupa’ya Uçmak İsteyen 4 Türk Yakalandı

Ayrıca, Odessa havaalanında sınır muhafızlarının dikkatini iki Türk vatandaşı çekti. Polonya’ya giden uçağa binmek için pasaport kontrolünden geçmek isteyen kişilerin, AB vizesi gerektirmeyen pasaportlar kullandığı görüldü. Kapsamlı kontrol sırasında, sınır muhafızları, 30 yaşındaki kadın ve 38 yaşında erkeğin, AB ülkelerine vizesiz geçebilen bir pasaportun kimlik bölümünü değiştirdiklerini farkettiler.

Türk uyruklu vatandaşların devlet sınırından çıkışı reddedildi ve önümüzdeki üç yıl boyunca Ukrayna’ya girmeleri de yasaklandı. Ayrıca cezai soruşturma için polise teslim edildiler.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com