Ukrayna’dan AB’ye Yasadışı Yollardan Gitmeyi Planlayan 4 Türk’ü Tutukladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv ve Mostitski sınır görevlileri AB ülkelerine yasadışı yollardan gitmek üzere harekete geçen dört Türk ve iki Irak vatandaşını gözaltına aldı.

Lviv’e bağlı “Grushiv” köyünün dışında Ulusal Polis operasyonel birimlerinin memurları, 4 Türk vatandaşının seyahat ettiği “Lanos” aracını durdurdu. Sorgulama sırasında, sınır muhafızları kişilerin Ukrayna’ya turist olarak geldiğini, ancak bir sınır bölgesinde bulunma nedenlerini açıklayamadıklarını belirtti. Yabancılar kovuşturma için sınır birime götürüldü.  Sınır karakolunda yapılan sorgulamada sınır muhafızları, Türklerin, Avrupa Birliği ülkelerine yasadışı yollardan girme niyetinde olduklarını tespit etti.

Ayrıca 2 Irak vatandaşı da, sınıra 200 metre mesafede köpeklerin yardımıyla ele geçirildi. Yakalanan iki kişi sınır karakoluna götürüldü.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com