Ukrayna’dan AB’ye yasadışı yollardan gitmeye çalışan 3 Türk yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sınır muhafızları Lviv’de Ukrayna-Polonya sınırını yasadışı yollardan geçmeye çalışan üç Türk’ü gözaltına aldı.

Dün yerel bir bölge sakini, Lviv müfrezesinin sınır muhafızlarına bilinmeyen kişilerin devlet sınırına doğru hareket ettiğini belirten bir ihbarda bulunması üzerine harekete geçen müdahale grubu, birkaç dakika süren arama sonucunda sınırı geçmeye çalışan üç kişiyi yakaladı.

Kontrol noktalarının dışındaki sınırın ötesine geçmek isteyen “Kaçaklar”, Ukrayna devlet sınırının yasadışı geçiş teşebbüsü suçlamasıyla sınır birimine getirildiler.

Mostiskiy müfrezesinin sınır muhafızları, “Şehini” kontrol noktasında, çitin üstesinden geçen ve sınıra doğru giden bir yabancıyı daha yakaladu. Tutuklu, vizesi olmadığı için sınırı kaçak geçmek isteyen 30 yaşında bir Türk idi. Ukrayna devlet sınırını yasadışı bir şekilde geçme teşebbüsünden ötürü mahkemeye çıkarılacak ülkesine gönderileceği belirtildi.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com