Ukrayna’dan AB’ye kaçak gitmeye çalışan 8 Türk vatandaşı yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sekiz Türk vatandaşı ve üç Polonya vatandaşı, önceki gün Lviv ve Çernovtsi müfrezelerinin sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı.

Lviv müfrezesinin Nismiçi departmanından askerler Polonya sınırına yakın Çervonograd ilçesine bir köy yakınlarında inceleme için bir otomobili durdurdu. Bir Türk vatandaşı tarafından kullanılan arabada, reşit olmayan bir çocuk da dahil olmak üzerlerinde kimlik belgeleri ve pasaportları bulunan 5 kişi daha vardı. Konuşma sırasında yabancılar sınır muhafızlarına blogcu olduklarını ve sınır bölgesini filme alacaklarını belirtti. Ancak sorgulamalar sürünce, sürücüye sınıra gitmesi için 700 dolar ödediklerini ve daha sonra AB ülkelerine yani Almanya’ya geçmeyi planladıklarını açıkladılar.

Rivne’deki kanlı cinayetin detayları ortaya çıktı

Başka bir olayda, aynı müfrezenin Syankiy Departmanından bir sınır devriyesi, Polonya’dan Ukrayna’ya devlet sınırını ihlal eden üç kişiyi buldu ve gözaltına aldı. Belgeleri olmayan yabancılar, sınır muhafızlarına turist olduklarını bildirdiler. Denetimden sonra sınır muhafızları, tutukluların 24 yaşında Polonya vatandaşı olduğunu belirledi.

Ayrıca kaybolan iki Türk vatandaşı daha Ukrayna-Moldova sınırında Çernovtsi müfrezesinin Kelmentsi birliğinin sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı. Adamlar Moldova’dan geldiklerini kabul etmeseler de belgelerdeki işaretler Moldova’da bulunduklarını gösteriyordu. Yabancıların büyük ihtimalle AB’ye giden rotayı karıştırdıkları ve Ukrayna’ya girdikleri anlaşıldı.

Taksiler, otobüsler ve kamyonlar. Ukrayna ulaşım güvenliğini kontrol etmeye başladı

Tüm yakalananlar için Ukrayna devlet sınırını ihlalle ilgili belgeler hazırlanmakta olup, mahkemeye çıkartılacaklardır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com