Ukrayna’dan AB’ye kaçak gitmeye çalışan 4 Türk yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ujgorod sınır muhafızları, kontrol noktaları dışında Slovakya’ya ulaşmaya çalışan dört yasadışı göçmeni yakaladı.

İlk iki kişi, dün öğleden sonra sınırdan yüz metre ötede alarmlı çit sistemlerini geçmeye çalışırken gözaltına alındı. Kişiler alarmın çalması üzerine harekete geçen Ujgorod şubesinden muhafızlarca yakalandı. Muhafızlara yaptıkları ilk açıklamada Türk vatandaşı olduklarını ve daha iyi yaşam koşulları arayışı için AB ülkelerine yasadışı yollardan girmek amacıyla sınırı geçmek istediklerini açıkladılar.

Ayrıca iki kişi de gece gözaltına alındı. Gece saat ikide devreye giren alarm üzerine Ujgorod sınır muhafızları bölgeye arama köpekleri ile giderek; sınırdan 300 metre uzakta yabancıları gözaltına aldı. Üzerlerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları çıktı.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’dan Avrupa’ya Kaçak Gitmeye Çalışan 4 Türk Yakalandı

Tüm tutuklular sınır biriminin özel tesislerine alındı. Soruşturmaları halen devam etmektedir. Soruşturma sonrasında yabancıların devlet sınırını aşmaya teşebbüs etmekle sorumlu tutulacağı belirtilmiştir.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com