Ukrayna’dan AB’ye kaçak gitmek isteyen toplam 5 Türk yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları Güney Bölge Müdürlüğü operasyon biriminin çalışanları, Türk vatandaşlarının Ukrayna topraklarına yasadışı geçiş organizasyonunu açığa çıkardı.

Odessa’daki Razdelnianski bölgesindeki sınır muhafızları, Türkiye’den üç kişi ile Moldova’dan yasadışı geçişleri organize eden bir kişiyi gözaltına alındı.

Kolluk kuvvetleri, Türk vatandaşlarının nihai amacının yasadışı bir şekilde Batı Avrupa ülkelerine gitmek olduğunu tespit etti.

Türkiye vatandaşları, ayrıca toplanan materyaller temelinde Razdelnya Yerel Savcılığı’nın usul rehberliği altında kovuşturmaya uğrarken, Moldova Cumhuriyeti vatandaşı, Ukrayna Ceza Kanunu’nun 332. maddesinin 3. Bölümü “Ukrayna devlet sınırında kişilerin yasadışı transferi” uyarınca mahkemeye sevk edilecektir.

Aynı gün bunun dışında Lviv’e bağlı Smilnitsya sınır muhafızları operasyonel personelden gelen bilgi üzerine, sürücüye ek olarak 2 yabancının bulunduğu bir arabayı durdurdu. Ukrayna’ya yasal olarak geldikten sonra, bir süre Lviv’de yaşayan iki Türk vatandaşı AB ülkelerine  yasadışı yollardan geçmek isterken yakalandı. 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com