Ukrayna’dan AB’ye kaçak geçmeye çalışan ikisi Türk 6 kişi yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün Mostiski, Lviv ve Belgorod-Dnestrovski sınır muhafızları tarafından daha iyi yaşam koşullarına ulaşmak için Ukrayna devlet sınırını yasadışı yoldan aşmak isteyen 6 kişi daha gözaltına alındı.

Migowovo şubesinde kimlikleri tanımlanamayan dört kişi, Polonya sınırına ulaşma girişimleri sırasında gece gözaltına alındı. Yabancıların üzerinde herhangi bir kimlik belgesi yoktu. Ancak, sınır muhafızlarına Gambiya uyruklu olduklarını ve AB ülkelerine yasadışı yollardan girmeyi planladıklarını bildirdiler.

Lviv bölgesindeki Rava-Ruska Müdahale Ekibi tarafından “daha iyi yaşam koşulları” yolunda bir başka kişi daha gözaltına alındı. Yerel bir bölge sakini, bir yabancının sınır bölgesinde görüldüğü ihbar edilmişti. Tutuklu, bir Türk vatandaşıydı.

Bakınız: Ukrayna’da İki Türk Sınırı Gizlice Geçmek İsterken Yakalandı

Ayrıca, “Razdelnaya” sınır muhafızları, bölgeyi devriye gezerken başka bir Türk vatandaşıyla karşılaştı. Bu kişi de Ukrayna’ya Moldova’dan gelmişti. Bu kişi de 5 yıl deport edildi.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com