Ukrayna’dan AB’ye kaçak geçişleri organize eden bir Türk Odessa’da yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yabancıların kaçak geçişlerini organize eden kişi, geçmek isteyenlere sahte belgeler sağlayıp, yasadışı geçişlere eşlik ediyordu.

Eylül ayı başlarında, sınır muhafızları Volin’deki Yagodin kontrol noktasında sahte pasaportlarla Polonya’ya seyahat eden iki Türk vatandaşını gözaltına aldı. Bir başkası sahte belgelerle, Lviv bölgesinde “Uhriniv” kontrol noktasında bulundu ve gözaltına alındı.

Operasyonların ve takibin sonucunda, sınır muhafızları kaçak geçişleri organize eden kişiyi, SSSU Kuzey Bölge Müdürlüğü’nün operasyonel personeli, Volin bölgesin Ukrayna Devlet Üniter Teşebbüsü Liuboml Polis Departmanı araştırmacıları ile işbirliği içinde, Kovel yerel savcılığının Liuboml dairesi savcılığının eşliğinde suçu belgelemiş ve yakalamıştır.

Bakınız: Ukrayna’dan AB’ye Kaçak Gitmeye Çalışan 5 Kişilik Türk Aile Yakalandı

Kolluk kuvvetleri yetkilileri, yakalanan Türk vatandaşının, Moldova topraklarından Ukrayna’ya aranan kişilerin kaçak girmesine, yabancılar için sahte pasaportlar üretilmesine ve sınır ötesi komşu Polonya’ya daha fazla kaçak insan götürülmesinin düzenlenmesine doğrudan dahli olduğunu tespit etti. Ukrayna Devlet Vergi Servisi Kuzey ve Güney bölge ofislerinin operatörleri, kanalı organize ettiğinden şüphelenilen kişinin gözaltına alındığı Odessa’da saklandığını tespit etti.

Toplanan kanıtlara dayanarak, gözaltına alınan Türk vatandaşı, Ukrayna devlet sınırındaki kişilerin yasadışı hareketini gerçekleştirdiği belirtildi.Ukrayna Ceza Kanunu’na göre kişinim beş ila yedi yıl hapis cezası istenmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com