Ukrayna’dan 2021 yılında GSYİH rekoru: 195 milyar dolar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna 2021’i tarihinin en yüksek dolar bazında GSYİH’sı ile sonlandırıyor: yaklaşık 195 milyar dolar.

Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko uluslararası yatırım şirketleri ve Ukrayna’ya yatırım yapan fonların temsilcileriyle yaptığı bir online toplantı sonrasında Facebook’ta yaptığı açıklamada “Yatırımcıları makroekonomik göstergelerimizin ve önümüzdeki yıl için tahminlerimizin kademeli olarak iyileştirileceği konusunda bilgilendirdik. Amacımız, ana göstergelerin sabitliğini sağlamak: GSYİH büyümesi, döviz rezervlerindeki artış, enflasyonu kabul edilebilir sınırlar içinde kontrol etmek.” diyerek hükümetin Ukrayna’daki iş ortamını en iyi dünya standartlarına getirmek için çalıştığını ekledi.

Ukrayna, IMF ile dostluk uğruna neleri kabul etti?

Svidirenko verilecek olan desteklerden ve GSYİH büyümesini hızlandırmak adına yapılacak olanlardan da bahsederek “İyi haber şu ki, Ukrayna 2021’i tarihinin en yüksek dolar GSYİH’sı (yaklaşık 195 milyar dolar) ile kapatıyor. Önümüzdeki yıl, bir dizi programın lansmanı yoluyla yüksek bir gayri safi yurtiçi hasıla büyüme oranına ulaşmayı planlıyoruz. Özellikle, konut binalarının büyük ölçekli termal modernizasyonu, Ukrayna’nın güneyindeki sulama sistemlerinin kapsamlı restorasyonu, devasa ucuz krediler ile ihracatı daha da artırmak için ihracatçıların aktif finansmanı.” dedi.

Toplantıda hazır bulunan Savunma Bakanı Aleksey Reznikov ve Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba da yatırımcılara Ukrayna sınırlarındaki durumun istikrarlı olduğu konusunda güvence verdi.

Sviridenko, “Dmitriy Kuleba, Rus dezenformasyonunun devletimize, özellikle de ekonomisine ve yatırım çekiciliğine zarar vermek için yoğun girişimlerinin başarılı olmayacağını kaydetti ve diplomatların yurtdışında Ukrayna’nın olumlu bir imajını oluşturmak için her türlü çabayı gösterdiğinden emin olduğunu.” belirterek bu tür online toplantıların düzenli olarak yapılacağını da sözlerine ekledi.

Ukrayna’da hangi arabalar üretiliyor?

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com