Ukrayna’daki Türk toplumunun acı kaybı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki Türk toplumunun değerli isimlerinden, uzun yıllardır Ukrayna’da da tarım sektöründe faaliyetleri olan TUİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Bulut vefat etmiştir. Mekânı cennet olsun!

Vefat ve Başsağlığı

Koronavirüse yakalanan Ali Bulut’un yaklaşık iki hafta önce Ukrayna’dan ambulans uçakla İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi.

52 yaşında vefat eden Ali Bulut, Ukrayna’da Türk şirketlerinin tarım alanında yatırım yapmaları konusunda çabaları ile tanınmaktadır. Sosyal medya bu konuda yazılarını sürdürürken, Türkiye medyasında da çeşitli programlara katılmaktaydı.

Ali Bulut’un vefatı üzerine başkan vekilliğini yürüttüğü TUİD’in başkanı Burak Pehlivan şunları yazdı: ”Gerçek bir vatansever, hepimizinde emeği olan, Türk tarım sektörünün yurtdışındaki sesi, Türkiye Ukrayna ekonomik ilişkilerine başta tarım sektörü eşsiz katkılar yapan, Ukrayna Türk iş dünyasının, hepimizin Ali Abisi, başkan vekilim, güzel insan Ali Bulut Hakk’a yürüdü. Başımız sağolsun. Cenab-ı Allah gani gani rahmet eylesin. Hakkım varsa eğer sonuna kadar helal olsun. Mekanı Cennet olsun.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com