Ukrayna’daki şehir sayısı üçte bire düşürülüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna’da mevcut 490 bölgesel idari yerleşim yeri sayısını 129 olacak şekilde onayladı. İlgili karar, hükümet toplantısında alındı.

Ukrayna Şehirleri

Başbakan Denis Şmigal‘e göre, şu anda var olan alanlara bölünme geçen yüzyılın ilk yarısında gerçekleştirildi ve modern gerçeklere karşılık gelmiyor.
“Şimdi haritada 490 şehir var. Bunların birleştirilmesi ve üç kat daha az olması önerilmektedir. Şimdi 5.000 kişinin yaşadığı alanlar ve 180 binden fazla kişinin yaşadığı alanlar var. Bu alanların altyapıları, sübvansiyonları ve yetenekleri arasında büyük uçurumlar var. Sorumlulukları aynı olmasına rağmen işyükleri çok farklı.” dedi.

Başbakana göre, idari yapıların etkili bir şekilde çalışması ve bürokratik işlemlerin tekrarlanmaması için yeni bir bölgesel imar planına ihtiyaç var. Bölgesel Kalkınma Bakanlığı, Ukrayna’da planlanan yeni idarei yapılanmanın projelerini duyurdu. Yeni idari yapılanmada bölgeler bazında yapılacak düzenleme şu şekildedir:

Kırım Özerk Cumhuriyeti – 10;
Vinnitsa- 5;
Volin – 4;
Dnipropetrovsk – 6;
Donetsk – 8;
Jitomir – 4;
Transkarpatya – 5;
Zaporijya – 5;
Ivano-Frankivsk – 5;
Kiev – 6;
Kirovograd – 4;
Lugansk – 8;
Lviv – 7;
Nikolayev – 4;
Odessa – 6;
Poltava – 4;
Rivne – 4;
Sumi – 5;
Ternopil region – 3;
Harkov – 7;
Herson – 3;
Hmelnitskiy – 5;
Çerkassi – 4;
Çernovtsi – 3;
Çernigov – 4.
Yeni ilçe planı şurada yayınlanmıştır: https://decentralization.gov.ua/news/12513?fbclid=IwAR37ZDmvZBp8gSjC9hp7PK98jZCeQKQs1wkcasnbSBRBu2ZowXB-sgSblpg

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com