Ukrayna’daki küçük işletmeler yardım programı çok yakında açıklanacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın girişimi üzerine, Hükümet ve Merkez Bankası, küçük işletmelere dönük hazırlanan ilk hızlı kredi destek programını geliştirerek cumhurbaşkanına sundu.

Vladimir Zelenskiy destek programı ile alakalı olarak “Karantina sırasında en büyük sıkıntıyı küçük işletmeler çekiyor; çünkü büyük bir işletme kadar finansal güçleri yok. Tüm dünyada küçük ve orta ölçekli işletmeler için destek programları geliştirilmektedir. Birkaç gün içinde sektöre destek sağlamak için gerekli finansal araçları sunacağımız için çok mutluyum.” dedi.

Başbakan Denis Şmigal, destek programının önemli ölçüde basitleştirileceği ve mevcut kredilerin yeniden finanse edilmesine yönelik olacağını söylerken, ikinci bir programın sıfırdan yaratıldığını ve son aşamaya gelindiğini söyledi.

Her iki program da işletmelerin hemen hemen tüm bordrolu ve bordrosuz çalışan sayısını elinde tutmasını sağlayacak koşulları getirmesi hedeflenmiştir. Temel hedef karantina sonunda işsizliği en aza indirmek ve ekonominin hızlı bir şekilde toparlanması için uygun koşulları yaratmaktır.

Küçük işletmelerinin önemine değinen Zelenskiy “Bu programlarla vergi ödeyenlerimizle birlikte çalışanları da koruyacağız. Şimdi küçük işletmeleri korumalı. Ekonomimizi ayakta tutan küçük işletmeler.” şeklinde vurguladı.

Bakanlar Kurulu Başkanı, programların uygulanmasının tamamlanır tamamlanmaz başlayacağını bildirdi. Hükümet ise yakın gelecekte destek vermeye başlamanın mümkün olacağını belirtiyor. Yeni girişimciler ve orta ölçekli işletmeler için de ayrıca program hazırlığı devam etmektedir.

Kaynak Fotoğraf: president.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com