Ukrayna’daki koronavirüs salgını Avrupa’da ortaya çıkan senaryodan farklı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık bakan yardımcısı Irina Mikiçak, Ujgorod’daki bir brifingde, özellikle, Ukrayna’da yaşlılar arasında daha düşük bir ölüm oranı olduğunu, salgının farklı olarak çocuklar ve hamile kadınlarda da gözlemlendiğini belirtti.

koronavirüs hastası

Ukrayna’da emekliler arasında daha az enfeksiyon vakası olduğunu, koronavirüs sebebiyle yaşlı ölümlerinin düşük seyrettiğini, ancak özellikle çocuklar ve hamile kadınlar arasında enfeksiyonun gözlemlendiğini belirten Mikiçak şöyle devam etti: “Ukrayna’da koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana, 4,500 çocuğa hastalık teşhisi konuldu. Yaklaşık 600’ü hastaneye yatırıldı. Buna ek olarak, hamile kadınlarda, iki ölümcül olmak üzere 500’den fazla koronavirüs enfeksiyonu vakası resmen doğrulandı.” dedi.

Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığı hamile kadınlardan solunum yolu hastalığının ilk belirtilerinde derhal doktora başvurmalarını istedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com