Ukrayna’daki kayak merkezleri artık yalnızca aşı sertifikalarını ve PCR testlerini kabul edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın kayak merkezlerindeki bir otelde kalacak kişilerin check- in sırasında COVID sertifikası, negatif PCR test sonucu veya iyileşme sertifikası sunması gerekecek. Karara göre, ticari kuruluşlar, karantina döneminde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen sıhhi mevzuata ve gerekliliklere uymak zorundadır.

Ukrayna Baş Sıhhi Doktoru Igor Kuzin karantina dönemi için kayak merkezlerinin işletilmesi sırasında anti-salgın önlemleri tanımlayan G21 Kararını onayladı. Yalnızca COVID belgeleri kontrol edilen kişilerin hizmet vermesine izin verilir. Yetişkin ziyaretçilerin ve müşterilerin COVID-19’a karşı aşılandığını veya negatif bir test veya iyileşme sonucunu onaylayan bir belgeye sahip olması gerekir.

Tatil yerinin ziyaretçilerine, belgelerin daha önce kontrol edildiğini belirlemelerini sağlayacak benzersiz bir işaret (dış giyim veya kask üzerindeki etiket) atamaları tavsiye edilir. İşaret ayrıca, onu kimin yayınladığını, hangi ticari varlığa ait olduğunu da belirtmelidir.

Kasım ayında Ukrayna’da 7 milyon COVID aşısı yapıldı

Bu, belgelerin yeniden kontrol edilmesini önlemek ve ilgili hizmetlerin (teleferik hizmetleri, sokak fuarları, açık alanda bulunan eğlence mekanları hizmetleri) kullanımına izin vermek için gereklidir.

Gerekli belgelerin mevcudiyetinin nasıl ve nerede kontrol edileceği işletmeye bağlıdır.

Faaliyetlerin organizasyonu ve uygulanmasına ilişkin sorumluluk, otel ve diğer hizmetleri sağlayan ticari kuruluşlara aittir.

Yeni kurallarla birlikte, 6 Aralık’tan itibaren Ukrayna’daki dağ tatil yerlerinde karantina gereksinimleri sıkılaştırılacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com