Ukrayna’daki karantina nedeniyle haftalardır bekleyen ailelerin bir kısmı, yeni doğan bebeklerine kavuştu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da kapalı sınırlar ve karantina nedeniyle yeni doğan bebeklerini göremeyen biyolojik ebeveynlerin bir kısmı Ukrayna’daki Biotex kliniğinde taşıyıcı annelerden doğan bebeklerine kavuştu.

Ukrayna'daki karantina nedeniyle haftalardır bekleyen ailelerin bir kısmı, yeni doğan bebeklerine kavuştu
Foto:  Maks Levin

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan ülkeye girmek için izin alan 11 aile 30 Mayıs’ta bebeklerini almak için Arjantin’den Ukrayna’ya geldi. Aileler, Arjantin Büyükelçisi Elena Leticia Teresa Mikusinski tarafından havaalanında karşılandı.

Tecrit dönemini geçiren aileler taşıyıcı anneler tarafından doğurulan bebeklerine kavuşabildi.

Biotex Kliniği tarafından yapılan organizasyon neticesinde yaklaşık 70 bebek halen ebeveynlerini bekliyor. Ailelere altı çocuk verildi. İki ebeveyn daha bebeklerini almak için Ukrayna‘da bulunuyor, ancak bebeklerin sağlık durumu nedeniyle biraz daha beklemek zorunda kalacaklar denildi.

Verkhovna Rada’nın insan hakları komiseri Ludmila Denisova‘ya göre 7 aile daha bebekleri almak için gerekli belgeleri aldı. Bunlar Çin ve İspanya vatandaşları.

Denisova ayrıca, karantina sırasında tüm bebeklerin ebeveynleriyle nasıl bir araya getirileceği sorusunun artık yasama düzeyinde ele alındığını vurguladı.

Батьки немовлят, яких народили сурогатні матері в Україні, нарешті змогли забрати своїх дітей. Пари прилетіли з…

hromadske.ua paylaştı: 10 Haziran 2020 Çarşamba

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com